Поръчайте сега: 0888 06 17 79

Често задавани въпроси

От къде идва Софи жирафчето?

Софи жирафчето идва от Фрнация, нейният производител е компанията Vulli

Може ли да ми дадете повече информация за Софи жирафчето и нейните продукти?

Софи жирафчето е първият продук от серията продукти "Софи жирафчето". То е създадено във Франция през 1961 година от естествен каучук и ествествена боя. Монсеньор Рампу, който бил специалист в обработката на естествен каучук е създателят на Софи жирафчето. От уста на уста Софи жирафчето бързо става хит в много държави. Дори звездите се доверяват на Софи. С годините производителите на жирафчето -  "Vulli"  създават разнообразни продукти от серията Софи жирафчето. Всеки един от продуктите "Софи жирафчето" е направен от висококачествени материали и е обожавани от бебетата. Освен от качествени материали, повечето продукти са създадени и да развиват сетивата и качествата на бебетата.

От какво е направна Софи жирафчето?

Жирафчето Софи е изработено от 100% естествен каучук. За "декорация" се използват бои от 100% естествен каучук, смесени с естествени пигменти. Вижте тайната за създаване на жирафчето.

Какво е естествен каучук?

100% естественият каучук е чист, жив материал, същността на ангажимента ни към качеството. Подобно на кафето, има много видове естествен каучук, всеки с различни свойства. За качество и безопасност, типът гума, който използваме, трябва да отговаря на строги механични и химически изисквания. Позволява ни да правим продукти, които са меки и приятни на допир, като гарантират безопасността и на вашето бебе. Същият вид гума се използва най-често при производството на хирургически ръкавици. Както всички естествени материали, той се променя с времето.

Какви са предимствата на естествения каучук?

Естественият каучук от дърветата HEVEA има изключителни свойства и е особено устойчив на тежки товари. Ето защо се използва при производството на продукти, които трябва да отговарят на високи стандарти за качество. Освен това е водоустойчив, мек и приятен на допир.

От къде идва този каучук? 

Естественият каучук идва от дърво HEVEA. Традиционните производители извличат каучука всяка сутрин, като потупват кората на дървото. Насажденията от каучукови дървета, използвани за направата на Sophie Giraffe, са създадени преди десетилетия в Малайзия. Верни на нашата визия и ценности, ние обръщаме голямо внимание на култивирането на материала.

Каква е разликата между каучука и пластмасата?

Естественият каучук е от ботанически произход, а пластмасата е предимно от синтетичен нефтохимичен произход.
Жирафчето Софи от своя страна е направен от 100% естествен каучук (Hevea).

Какви са използваните бои?

Боята, използвана за жирафчето е съставена от 100% естествен каучук (същият материал като жирафа) и естествени пигменти. След смесване на двата материала, получаваме хранителната "багрила", която се използва за украса на жирафа. Същият кафяв пигмент се използва за оцветяване на петна, уши, рога и копита. Розовият пигмент се използва за направата на устата и лицето, докато черният пигмент се използва за очите.

Различават ли се жирафчетата едно от друго? 

Всички наши жирафи са ръчно рисувани. Цветът им зависи от количеството материал, нюанса на естествения пигмент и активността на работещите в нашите работилници. Ето защо всеки жираф на Софи е уникален.

Как да знам, че жирафчето ми е оригинално?
Vull има само едно изискване и то е да ви даде най-доброто. От юли 2011 г. партидните номера на всички
произведени жирафи от Софи са отпечатани на гърба на крака, което позволява пълно проследяване на продукта (дата на производство и подходящ лабораторен анализ.Всеки номер отговаря на партида, тествана от одобрена лаборатория и удостоверява, че отговаря на европейските и международни стандарти. В случай на съмнение здравните власти могат да имат достъп до тези аналитични доклади. Освен това вярваме, че сме единственият производител на играчки в света, който предлага толкова високо ниво на проследимост на артикули и по този начин високо ниво на сигурност за своите потребители

 

Как да се грижим за Софи жирафчето?

Първото нещо за което трябва да внимавате когато почиствате Софи е да не попадне вода в пищялката. Ако попадне вода в Софи има голяма вероятност пищялката да спре да издава звук, а водата в играчката, ще е много трудно да се премахне. За да почистите Софи трябва да  използвате чиста кърпа или парцал потопена във вода със сапун и с нея да я забършете, за да отмиете сапуна след това, изплозвайте само мокра кърпа. Вижте клипчето:

Може ли Софи жирафчето да се стерилизира?

Не я стерилизирайте, изварявайте или слагайте в микровълнова!

Може ли да играем със Софи жирафчето в банята?

Важно е да се отбележи, че това не е играчка за къпане. Ако вода попадне вътре, съществува риск от повреда на самия продукт. Предлагаме и други играчки за къпане от естествен каучук, които са специално създадени да забавляват вашето бебе във водата. Разгелдайте ги тук!

Ако е попаднала вода в Софи и е спряла да издава звук, може да пробвате 2 варианта за отстраняване на водата и връщане на гласчето на Софи. Единият вариант е да сложите Софи в торбичка с ориз, плътно да затворите торбичката( може да използвате пликовете с ципове) и да оставите така да стои за поне 24 часа, най-добре 2 дни. Оризът може да помогне за издърпването на влагата. Другият вариант е да стискате Софи(така както я стискате, за да писука) по- енергично докато излезе малко от водата и след това да я оставите да поседи на слънчево място. При някои хора е имало резултат след изпаряване на водата, но не на всички са помогнали тези методи.

Детето ми има алергия към латекс - може ли да използва Софи?

Софи е направена от естествена гума. Препоръчваме ви да избягвате всички гумени играчки, влючително и Софи жирафчето. 

Какво представлява сайта Софи жирафчето?

Софи Жирафчето е електронен магазин създаден от майки за майки и татковци. Софи жирафчето предлага продукти, които са вече тествани и одобрени от много потребители по цял свят. Ние сме винаги готови да изслушаме, вашите предложения и отзиви.

Каква е цената за доставка?

При покупка на продукти на стойност над 60 лева, цената за доставката е безплатна. За поръчка под 60 лева доставката се заплаща от купувача. Стойността на доставката е според адреса, на който се изпраща.

Как се извършва заплащането?

Имаме няколко варианта за заплащане:

- С наложен платеж

- С карта

- На място в офисът ни 

Как да се свържем с вас?

Ако имате някакви въпроси, не се чудете, а веднага се свържете с нас. Ние с радост,ще отговотим на всички ваши въпроси. Може да се свържете с нас по телефон, чрез електронна поща или да дойдете директно в нашия офис.  

Колко дълго, ще отнеме доставката?

» Доставката на стоките се извършва чрез куриерски фирма ЕКОНТ и Speedy на посочен от Вас адрес или до офис на куриерската фирма. Доставката се изпълнява в рамките на от 1 до 7 РАБОТНИ дни в зависимост от натовареността. Магазинът НЕ работи събота и неделя и на официални празници! 

» ВНИМАНИЕ: Магазинът си запазва правото да увеличава времето на доставка при извънредни ситуации, като забавен международен транспорт, официални празници, поради увеличен обем от поръчки, извънредни ситуации в страната и др. 

Приемате ли плащания в брой?

Приемаме плащания в брой чрез наложен платеж или на място в офисът ни. 

Приемате ли плащания с дебитна/кредитна карта?

Приемаме плащание с карти Борика, Master Cards, Visa

 

 

Софи жирафчето 'Sophie la girafe'

  44.90 Лева
   

Софи жирафчето по-висок вариант

  50.80 Лева
   

"Софи жирафчето" Малък сет 1

  74.30 Лева
   

Подаръчен комплект "Софи жирафчето и чесалка за дъвчене" от колекцията "So pure"

  54.90 Лева