Поръчайте сега: 0888 06 17 79

Коя е Софи?

Жирафчето Софи е най-популярната първа играчка за бебета, изработена от 100% естествен каучук!

Нейната история е започва.. 

в Париж на 25 май 1961г в деня на Света София от където идва и името й, когато тя бързо става любима играчка в дома на всяко семейство във Франция. 

В онези времена единствените налични  играчки били селскостопанските животни и фигури на домашни любимци, а името на създадетля й бил монсеньор Рампo. Той бил експерт в трансформирането  на каучуковия сок от дървото Хевея в гума. На него му хрумнала прекрасната идея да създаде жираф, използвайки концепцията си за оформяне и моделиране на детски играчки от каучукова гума. Такава екзотична фигура, щяла да бъде на челно място в магазините, а големината и формата, щели да бъдат перфектни за захвата на мъничките бебешки ръчички.

 Успехът й бива пожънат, поради огромния брой бебета, които я обичали и не могли да се разделят с нея. Създадена с дизайн и форми, които стимулират всички 5 сетива на бебета, а също така и облекчва болезнените им венци. Всички тези качества, майките забелязали много бързо, и така легендата за Софи започнала да се разпространява скоростно от уста на уста!

Изработена от 100% естествен каучук, мека, универсална и нетоксична. Това е най-сигурната и натурална играчка, която можете да дадете на Вашето бебе, особено когато зъбките се нуждаят от нея. Софи е любимата играчка за зъби и венци във Франция вече повече от 60 години. От самото си раждане, та досега, благодарение на естествената си красота и чар, тя се е превърнала в любимка на повече от 50 милиона бебета (и родители!) навсякъде по света!

Това е, може би, единствената играчка, която в днешно време продължава да се произвежда на ръка! Сега.. когато масовото производство е автоматизирано! Да, точно така! Софи се произвежда на ръка и всяко едно жирафче преминава цели 14 етапа на оформление!

Именно ретро стила, поддържа Софи толкова актуална и модерна повече от 60 години!

Елегантна, гъвкава и мека, тя се превръща в първата любов на бебетата! Те я гризкат и мачкат с пълна сигурност! Сладка и забавна, тя издава весели звуци, когато бъде натисната.

 
Как започва всичко ...
 

 
100% ЕСТЕСТВЕНА ИГРАЧКА 
Каучукът от дърветата хевея е обработен за първи път през 1928 г. с помощта на техника за вулканизация, изобретена от Чарлз Гудиър. Каучукът, използван от Vulli, идва от дървета хевея, отглеждани в Малайзия. Всяка сутрин, преди изгрев слънце, млечна течност, изтичаща от под кората, се събира от милиони дървета хевея. Тази течност се нарича латекс. Латексът е естествен, мек, гъвкав, водоустойчив, изолиращ, приятен на допир и мирис дори материал. За да създадат малкото чудо, наречено Жирафчето Софи, те първо загряват латекса, като използват специален процес като „ротоформоване“, за да оформят емблематичния жираф.
 

 
 СЪЩОТО ДОРИ СЛЕД 60 ГОДИНИ...
Въпреки че е родена през 1961 г., Софи Жирафчето не остарява. С повече от 50 милиона продажби, тя е неуспоримо най-обичаната играчака за бебета. Тя е широко разпространена и поради своята популярност е искрено обичана от всички родители и деца. Жирафчето Софи вече се пренася през поколенията, като родители пазят или си спомнят за своята любима играчка и продължават традицията. Открийте процеса на производство на жирафчето чрез видеото по-долу. 

 И за да бъдем сигурни, че не сме пропуснали нещо:

  • Софи е изработена от 100% от естествен каучук, произлизащ от каучуков сок от дърветата Хевея;
  • Естественият каучук е мек, безопасен, нетоксичен, подходящ за бебето да го хапе и дъвче;
  • Лека и лесна за държене от малки ръчички;
  • Боядисана с нетоксични, хранителни бои;
  • Събужда сетивата на бебето с меките си цветове и сладките си звуци;
  • Облата й глава, облекчава раздразнените венци при гризане;
  • Софи не съдържа фталати и винил (без PVC)
  • Родена във Франция през 1961 г. и до днес принадлежи към френската традиция;
  • Висока е 18см.;
  • Подходяща е за новородени.

Производителят Vulli, основан през 1964 г., има отлична репутация и опит в производството на детски продукти и играчки. Той произвежда около 250 различни продукта в лабораторията си в Rumilly в региона Haute Savoie във Франция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Как да се грижите да каучуковите играчки ВИЖТЕ ТУК!

Може да откриете оригиналната Софи тук: https://www.sophiegiraffe.bg/avtentichnata-sofi-bg/sofi-zhirafcheto.html

 

 

 
Уникален продукт, произведен спрамо изключително висококачествени изисквания
Компанията на Vulli винаги е поставяла на първо място качеството на продуктите си. 
Повече от 50 години хората са им се доверявали и те правят всичко, за да ги задоволят.
Всички техни продукти, които предлагат по света отговарят на Европейските и световни законодателни стандарти.
За това Vulli предлага на клиентите си продукти, които отговарят на много високи изисквания. Независимо от действащите в страната,  където се продават продуктите, закони и разпоредби, те покриват стриктните закони  на всички области и страни.
Vulli има само едно изискване, а именно да предоставя най-доброто на своите клиенти.
Достигнали са дори още една стъпка и изискване по отношение на качеството на 100% каучуковото жираче Софи. Всъщност от юли 2011 година, всяко жирафче Софи има партиден сериен номер гравиран на гърба на едното краче, позволяващ пълно проследяване (дата на производство и основен лабораторен анализ)
Всеки номер отговаря на партида тествана от одобрена лаборатория и удостоверява, че тя отговаря на европейските и световни стандарти.  В случей на съмнение здравните органи имат достъп до тези аналитични доклади. Освен това считаме, че ние сме единственият производител на играчки в световен мащаб, който предлага такова високо ниво на проследяване на партидите и следователно високо ниво на безопасност за нашите потребители.
 
 

 

Софи жирафчето 'Sophie la girafe'

  44.90 Лева
   

Софи жирафчето по-висок вариант

  50.80 Лева
   

"Софи жирафчето" Малък сет 1

  74.30 Лева
   

Подаръчен комплект "Софи жирафчето и чесалка за дъвчене" от колекцията "So pure"

  54.90 Лева
 

Няма продукти в този раздел