Поръчайте сега: 0888 06 17 79

Рецепти за бебета препоръчани от Шеф Céline De Sousa

 
Recipes recommended by chef Céline De Sousa

Рецепти препоръчани от Шеф CÉLINE DE SOUSA

И ето, че влизаме в нов етап от живота на бебчо, етапа на хранене... И докато то се научава да се храни като „възрастен“, Софи Жирафчето придружава вашето дете в това изключително вълнуващо приключение, със 100 % здравословна и вкусна храна, която ви представяме сега.

 

 

 

 За да ви помогне да приготвите добра и питателна храна, Céline de Sousa ще ви даде чудесни идеи. Тя талантлив готвач, експерт по бебешко хранене, но преди всичко майка :) Не е задължително да сте добри в готвенето, но със Céline готвенето ще стане детска игра!

 


Пюре от моркови с кориандър

 

Подготовка

10 минути


Време за готвене

20 минути


Текстура

Гладка


Продукти:

- 120 г моркови

- 80 г картофи

- 5 г масло

- 2 листа кориандър

- малко мляко

- 10 г пилешко месо

- щипка кимион


Приготвяне:

Обелете картофите и морковите, измийте ги и ги поставете в тенджера на котлона. Листата от кориандър също се нарязват след обилно измиване и се добавят към "почиващите" в съда зеленчуци. Нарязваме пилешкото месо на малки кубчета и също отива в тенджерата на котлона с щипка кимион.  След 15-20 минути готвене проверете дали съставките са вече достатъчно меки. След като са готови, пасирайте и добавете кубчето масло и малко мляко, пасирайте отново и сервирайте. Последната стъпка е да гледате как бебето ви хапва доволно. Опитайте! Виж и видео рецептата: 
 


 

Телешко пюре с броколи и кускус

 

Подготовка

10 минути


Време за готвене

30 минути


Текстура

Зърнеста


Продукти:

- 30 г кускус

- 10 г телешко

- 150 г броколи

- 1 ч.л. сметана

- 1 парченце чесън


Приготвяне:

Вземете броколите и сложете да къкят, докато омекнат, заедно с телешкото месо и малко чесън. След като са готови, добавете сметаната и разбийте.

Сварете водата, за да направите кускуса. Изсипете кускуса, разбъркайте и веднага свалете от котлона (няма нужда да готвите допълнително). Покрийте и оставете за 5-7 минути. Отцедете след това и разбъркайте с вилица. Оставете отново да почине за 5 минути. За още по-пълно вкусово изживяване към него може да се добави малко кубче масло, само внимавайте да не затруднявате бебето.

Подредете пюрето от телешко и броколи на дъното на чинията, след което поръсете готовия кус-кус отгоре. Виж и видео рецептата:


 Палачинки с крема сирене и зеленчуци

 

Подготовка

10 минути


Време за готвене

20 минути


Текстура

Парчета


Продукти:

Тесто: 

140 г брашно

- 1/2 с.л. бакпулвер 

- 1 щипка сол

- 1 яйце - 250 мл мляко 

- 5 г масло

Плънка: 

80 г тиквички - 1 лук

- 1 щипка чесън

- 50 г крема сирене

- 2 парчета шунка

Гарнитура: 

300 г тиквички 

- малко зехтин


Приготвяне:

В купа смесете брашното, бакпулвера, яйцата, млякото, маслото и накрая щипка сол оформяйки тесто за палачинки.  За първата част на пълнежа тиквичките се обелват и след това се нарязват на кръгчета от около 0,5 сантиметра. Оставете да къкрят в малко вода, докато достигнете идеалната сварена, но все още хрупкава консистенция. През това време шунката се нарязва на много ситно и се смесва с крема сиренето. Прибавете и тиквичките, но отцедето леко, да не разводни много плънката. 

Поставете част от тестото за палачинки в незалепващ загрят тиган, наредете отгоре малко количество от плънката и затваряме отгоре с още тесто за палачинки. Печете от двете страни до златисто кафяво. 

За пюрето-гарнитура пюрирайте остатъчка от сварените тиквички и разбъркате отново. Ако е много гъсто може да се разреди малко с бульона от тиквички. Виж колко е лесно във видео рецептата: 

Разпродаден
  29.20 Лева
  74.30 Лева
  74.30 Лева
  35.10 Лева
  19.40 Лева
  37.00 Лева
  35.10 Лева
  19.40 Лева
  37.00 Лева
  25.30 Лева